Daca iti doresti o alternativa mai sanatoasa, fara gluten si cu mult mai putini carbohidrati la pastele fainoase din cereale, poti opta pentru fusilli din linte. Acest aliment este ideal pentru dietele in care se consuma cantitati mici din carbohidrati si de asemenea, este ideal pentru cei care doresc o alimentatie cat mai sanatoasa.
Proprietati
Acest preparat preia toate proprietatile lintei, un aliment extrem de bogat in nutrienti :
- Este foarte bogat in antioxidanti compusi. Acestia ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi;
- Are o multime de fibre solubile si insolubile, oferind satietate;
- Este o sursa bogata de minerale. In fusilli din linte se gasesc minerale precum fosforul, fierul, zincul si magneziul.
- Are foarte multe vitamine. Vitaminele din grupul B ( B1, B2, B3, B6, B5 si B9) sunt cele mai des intalnite si joaca un rol esential in sanatatea organismului.
- Are un gust foarte placut, putand sa inlocuiasca cu usurinta pastele.
- O masa cu 200 de grame de fusilli din linte poate sa contina 90% din necesarul zilnic de acid folic si 63% din necesarul de fibra alimentara.
Beneficii
Beneficiile oferite de aceste paste din linte sunt:
- Ajuta inima. Riscul de deces din cauza bolilor coronariene scade extrem de mult daca se consuma linte cu frecventa foarte mare. Ajutorul oferit de linte inimii este datorat atat fibrelor, cat si acidului folic.
- Ofera energie. Un alt avantaj major este faptul ca ofera energie datorita continutului de fier. Pastele din linte sunt perfecte pentru femeile aflate la menstruatie sau pentru cele care sunt insarcinate si alapteaza. De asemenea, ajuta foarte mult copiii aflati in crestere, care au nevoie de o cantitate mare de fier.
- Ajuta la scaderea colesterolului. Un alt efect benefic asupra corpului este faptul ca poate ajuta la scaderea colesterolului. La pachet, vine si stabilizarea nivelului de zahar din sange. In felul acesta, pot beneficia din plin de acest produs inclusiv cei care sufera de diabet.
Intrebuintari
Acest preparat inlocuieste orice tip de paste. Poate sa fie preparat pentru deserturi sau pentru retete cunoscute de paste, asigurand un gust foarte placut, fara numeroasele dezavantaje oferite de continutul mare de carbohidrati si de elemente nesanatoase ce pot fi gasite in pastele fainoase.