Desi este un aliment cu un continut bogat de calorii, untul de arahide este si un aliment foarte atractiv din punct de vedere al gustului si din punct de vedere al efectelor terapeutice pe care le are. Poate sa fie achizitionat atat cu sare, cat si fara sare, insa untul de arahide fara sare este varianta mai sanatoasa, in conditiile in care foarte multe alimente de pe piata au un continut bogat de sare iar excesul poate sa duca la probleme medicale grave.
Proprietati
Untul de arahide uimeste printr-o serie de proprietati atractive:
- Este delicios. Gustul sau este unul placut, de aluna, fiind ideal pentru tartinarea feliilor de paine dimineata.
Are foarte multe proteine. Consumand doua linguri de unt de arahide vei consuma, mai exact, nu mai putin de 7 grame de proteine.
- Are un continut bogat de potasiu.
- Este bogat in grasimi sanatoase. Din acest lucru, poate sa fie destul de controversat, insa grasimile pe care le contine fiind foarte sanatoase si daca nu sunt consumate in exces, pot ajuta corpul sa fie extrem de sanatos.
- Are un continut bogat de fibre. Fibrele sunt si ele prezete in untul de arahide fara sare, in doua linguri existand nu mai putin de doua grame.
- Contine minerale. Fier, magneziu, calcu sau cupru, toate sunt prezente in acest aliment si lupta impotriva unui numar mare de boli.
Beneficii
Gratie continutului bogat de elemente sanatoase, untul de arahide are o serie de beneficii terapeutice atractive:
- Este eficient in diete. Chiar daca are un continut mare de calorii, te ajuta sa lupti impotriva kilogramelor in plus, deoarece ofera senzatia de satietate.
- Previne imbatranirea. Reveratrolul din untul de arahide este un fitonutrient care are proprietati antioxidante excelente si lupta impotriva unor probleme mari, cum ar fi bacteriile si virusurile.
Ajuta in circulatia sanguina. De acest lucru este responsabil fierul. - Este excelent pentru inima. Conform studiilor, cei care consuma unt de arahide frecvent au sanse mult mai mici sa dezvolte boli de inima decat cei care u consuma deloc. De asemenea, riscul de aparitie a diabetuluui este mult mai mic in cazul consumului de unt de arahide.
Intrebuintari
Acest aliment nu are efecte secundare daca este consumat in cantitati decente, asadar, poate sa fie consumat ca atare, la micul dejun sau sa fie introdus in diverse deserturi.