Mierea de Manua a reusit sa uimeasca o multime de oameni prin proprietatile sale excelente, fiind o solutie naturala pentru lupta impotriva bacteriilor, chiar si impotriva celor rezistente la antibiotice. Practic, este un antibiotic natural extrem de puternic.
Ce este?
Mierea de Manuka este mierea obtinuta dintr-un arbore australian de ceai, de numit Tea Tree. Arborele Manuka (Leptospermum scoparium) se gaseste in mod natural (creste necultivat) in Noua Zeelanda si in Australia, in regiuni izolate si foarte putin poluate.
Mierea este originara din Noua Zeelanda. Aceasta contine o multime de compusi interesanti, inclusiv peroid de oxigen, un antiseptic extrem de puternic ce se gaseste in cantitati mult mai mici in alte tipuri de miere.
Tipuri de miere de Manuka
Exista mai multe tipuri de care este bine sa stiti inainte de a cumpara:
- de consum: nu are efecte antibacteriene iesite din comun
- ACTIVA: cu activitate antibacteriana; aceasta este mai ridicata decat la alte tipuri de miere, testele de laborator atribuindu-i un scor ridicat, peste al altor tipuri de miere
- UMF (Unique Manuka Factor): cu activitate antibacteriana superioara celei active, este un calificativ atribuit de Dr Peter Charles Molan care a studiat in mod special aceasta miere.
Ce nivel UMF sa alegi?
- UMF 5 – 9 sau ACTIVA 10 – 14. Este pentru consum si nu este indicata pentru tratamente intrucat nu va avea efect
- UMF 10 – 15 este pentru afectiuni usoare si intretinere sau de recuperare
- UMF 15 – 16 Este de nivel mediu
- UMF 18+ Este pentru afectiuni acute
Proprietati
Mierea de Manuka ACTIVA si cea cu UMF au urmatoarele proprietati:
- Este monoflora (nu poliflora)
- Are un gust destul de puternic care imbina arome de ierburi si flori
- Este anti-infectioasa, anti bacteriana si anti virala. De asemenea, poate sa fie anti fungica, antiseptica si expectoranta;
- Poate sa fie folosita si sub forma de ulei aromatic, uleiul esential fiind puternic si atractiv din punct de vedere al mirosului;
- Este 100% naturala;
- Este un puternic tonic pentru sistemul imunitar.
Beneficii
Consumul de miere de Manuka are un efect excelent asupra corpului, aducand o serie de avantaje:
- Combate infectiile respiratorii, raceala, gripa, durerile in gat
- Actioneaza impotriva bacteriei de stafilococ auriu (Staphylococcus aureus).
- Actioneaza asupra bacteriei E. coli. Actiunea sa bactericida este deosebit de puternica, ceea ce inseamna distrugerea rapida a unor bacterii rezistente.
- Are proprietati antioxidante. Multumita acestora, poate sa protejeze impotriva radicalilor liberi, care pot fi responsabili de o serie de probleme de sanatate.
- Lupta cu succes impotriva tuturor germenilor patogeni. Este un aliment anti infectios, bacterian si viral si are rezultate antiseptice si expectorante.
- Trateaza abcese, rani, ulcere si herpes.
- Este deosebit de eficienta si pentru tratarea unor afectiuni buco-dentare. Infectiile si inflamatiile gingivale pot si ele sa fie indepartate cu ajutorul mierii de Manuka.
- Usureaza simptomele alergice. Alergia la polen, la blana de animale sau la dermatite, poate sa fie ameliorata printr-un consum frecvent de miere de Manuka.
- Este un puternic energizant, furnizand forta, energie si stare de bine.
- Trateaza acneea si eczemele sau alte probleme de piele mai grave sau mai putin grave, inclusiv arsuri. dermatite, infectii luate din spital
Contraindicatii
Mierea de Manuka poate sa fie utilizata cu incredere de catre oricine, ami putin de catre copiii mai mici de 1 an. Este motivul pntru care nu trebuie sa fie lasata la indemana copiilor.
Mod de administrare
Administrarea se poate face atat intern cat si extern. Poate sa fie tinuta la frigider, pentru a avea o consistenta ferma, insa poate sa fie tinuta fara probleme si la temperatura camerei.