Pentru cei care cauta un antioxidant extrem de puternic, boabele de cacao reprezinta cea mai puternica solutie, dintre toate semintele si fructele din lume. Continutul lor foarte bogat in vitamina C, magneziu, crom si alti nutrienti poate sa asigure necesarul zilnic de vitamine. Daca luam in calcul si faptul ca sunt delicioase si ca sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri, aztecii fiind cei care le-au descoperit, este clar faptul ca merita consumate.
Proprietati
Boabele de cacao uimesc printr-o serie de proprietati interesante:
- Sunt, de fapt, semintele interne ale fructului arborelui de cacao;
- Foarte multa vreme, au fost folosite strict pentru proprietatile lor afrodisiace, foarte puternice;
- Au un continut bogat de fibre, fier, calciu, vitamine ( B, C si E), magneziu si proteine;
- Continutul de antioxidanti al boabelor de cacao in stare cruda este unul impresionant. In comparatie cu afinele, acestea au de 20 de ori mai multi antioxidanti.
- Depasesc orice aliment atunci cand vine vorba despre continutul de magneziu.
- Contin serotonina, tripofan, anandamida, dopamina sau PEA.
Beneficii
Cu un continut atat de bogat in substante nutritive si atractive pentru corp, boabele de cacao pot contura o multime de beneficii pentru corp:
- Pot fi folosite in prepararea dulciurilor. Cacaoa este excelenta pentru prajiturile cu ciocolata, pentru ciocolata si pentru bauturile atat de delicioase pe care fiecare dintre noi le savureaza ocazional;
- Sustin functionarea creierului. Continutul de magneziu, dar si continutul bogat de serotonina, triptofan, anandamina, dopamina i PEA, sustin functionarea corecta a creierului si permit pastrarea sanatatii acestuia pe termen lung.
- Regleaza nivelul de zahar din sange. De acest beneficiu este responsabil cromul, ce ofera si un ajutor destul de puternic si pentru reglarea metabolismului, reducerea poftelor alimentare si reglarea grasimilor si colesterolului.
- Regleaza grasimile si colesterolul. Au un continut deosebit de bogat de antioxidanti si reusesc sa previna hipertensiunea, sa regleze grasimile si colesterolul din sange, ferindu-te de foarte multe boli extrem de neplacute.
- Ajuta la detoxifierea organismului. Tot magneziul este responsabil si pentru detoxifierea rapida a organismului.
- Genereaza fericire. Cacaua este una dintre putinele surse de anadamida, supranumita si hormonul fericirii. Consumul te poate ajuta sa lasi deoparte depresia si sa te relaxezi.
- Ofera satietate. Daca sunt consumate pe postul unei gustari rapide intre mese, boabele de cacao pot oferi rapid senzatia de satietate, fiind perfecte inclusiv pentru cei care doresc sa slabeasca.