Pudra de roscove este un aliment foarte putin titrat, insa extrem de atractiv din punct de vedere al valorii nutritionale si din punct de vedere al beneficiilor pe care le ofera. Este inrudita cu fasolea, soia, mazarea sau lintea si este folosita de mii de ani pe post de aliment. De foarte multe ori, pudra de roscove inlocuieste cacaoa datorita gustului sau placut, insa poate sa faca mult mai mult de atat.
Proprietati
- Este o proteina completa. Are o compozitie impresionanta, aducand un aport bogat de antioxidanti, fibre, fier, magneziu, potasiu, cupru si o multime de vitamine din complexe B.
- Are foarte mult calciu, avand un raport calciu-fosfor aproape perfect.
- Are foarte multi antioxidanti, fiind cu 15% mai puternica din acest punct de vedere decat cacaua.
- Contine zaharuri asemanatoare cu cele din fructe, motiv pentru care are un gust foarte placut si poate sa fie un indulcitor natural excelent.
Beneficii
Pudra de roscove este folosita deseori pe post de medicament si are o multime de indicatii si beneficii terapeutice:
- Lupta impotriva alergiilor;
- Scade colesterolul din sange si sa regleze nivelul de zahar din acesta;
- Previne bolile cronice si poate avea un efect excelent in preventia cancerului;
- Este o solutie deosebita pentru impiedicarea dezvoltarii bacteriilor intestinale de tip E.coli
- Ajuta la digestie. Efectele asupra stomacului sunt multe si foarte bine conturate, combatand balonarea, diareea infectioasa si boala de reflux gastro-esofacian;
- Are efecte antioxidante, analgezice, antiseptice si antivirale.
Intrebuintari
Pudra de roscove se poate folosi atat in diverse retete, fiind un ingredient excelent pentru prepararea deserturilor, cat si pe post de medicament. Daca urmaresti efectele sale terapeutice, este bine sa consumi o lingura de pudra pe zi.
Daca iti doresti gustul sau deosebit, o poti folosi pentru blaturi de prajituri, creme si bauturi.
Este folosita deseori si in alimentatia copiilor, putand fi introdusa inca de la varsta de 6 luni.
Fiind un aditiv natural sanatos, poate fi gasita in produse de panificatie, in inghetata sau in diverse sosuri si siropuri.
Contraindicatii
Nu are contraindicatii, putand fi consumata fara restrictii de oricine, inclusiv de femeile care alapteaza, de persoanele care sufera de alergii si de cele care sufera de probleme stomacale. Totusi, dozajul trebuie sa tina cont de o serie de factori si este bine ca inaintea unui consum constant sa fie consultat un medic si sa se urmeze instructiunile de pe ambalaj.