Uleiul din sambuuri de struguri se poate lauda cu proprietati miraculoase pentru ten si pentru par, avand o multime de efecte benefice si asupra intregului organism. Este, fara doar si poate, unul dintre cele mai importante si puternice uleiuri cu rol antioxidant, reusind sa ofere o multime de beneficii.
Proprietati
Uleiul din samburi de struguri este obtinut prin presarea la rece a samburilor de struguri.
- Este un ulei de nuanta galben – verzuie;
- Are un gust dulceag si placut;
- Este excelent pentru utilizarea in bucatarie, in cosmetica sau chiar si pentru consumul direct;
- Are extrem de multi antioxidanti, fiind printre cele mai importante surse de antioxidanti din natura;
- Contine o multime de vitamine : vitamina E, vitamina F si o serie de protianine;
- Este bogat in substante minerale, dintre care merita sa fie amintite cuprul, seleniul sau zincul.
Beneficii
Cu o compozitie atat de generoasa, este cat se poate de clar faptul ca uleiul de struguri este benefic pentru organism.
- Indeparteaza vergeturile. Aceste neplacute ruperi de piele pot sa fie tratate cu succes cu ajutorul acestui ulei. Este unul dintre cele mai cunoscute avantaje, motiv pentru care multi oameni cauta acest ulei pentru vergeturi.
- Protejeaza inima. Daca este consumat zilnic, uleiul de struguri previne aparitia tulburarilor circulatorii si de asemenea, poate sa se dovedeasca extrem de eficient in prevenirea hipertensiunii.
- Imbunatateste vederea. Cura cu ulei de struguri se dovedeste profitabila si pentru ochi. Vasele de sange de la nivelul ochilor vor functiona mult mai eficient.
- Ajuta pielea sa fie mai frumoasa si are proprietati anti imbatranire. Doar doua-trei picaturi de ulei de samburi de strugure cu care se maseaza pielea, pot face adevarate minuni. Acestea mentin elasticitatea organului si impiedica aparitia de riduri. Datorita antioxidantilor, acest ulei duce o luupta extrema impotriva radicalilor liberi, prevenind degradarea celulara.
Intrebuintari
Uleiul din samburi de struguri poate sa fie folosit in mai multe moduri. Acesta poate sa fie introdus in diverse masti destinate ingrijirii pielii, insa poate sa fie si consumat. Gustul sau este unul foarte placut ceea ce il face ideal pentru salate.
De asemenea, poate fi utilizat si pentru prajeli, insa dupa incalzire isi pierde din proprietatile terapeutice, motiv pentru care este indicat sa fie consumat crud.
Contraindicatii
Acest aliment este unul dintre putinele variante care ofera doar avantaje. Pana acum nu s-au gasit contraindicatii, insa este bine sa se limiteze consumul pentru a se asigura o viata cat mai echilibrata.