Zaharul de palmier de cocos este un zahar bio, neprocesat, care poate sa inlocuiasca fara mari probleme zaharul normal, din trestie de zahar. Desi are capacitatea mare de indulcire, este mult mai sanatos decat zaharul normal si prezinta o serie de proprietati excelente.
Proprietati
- Este folosit inca din cele mai vechi timpuri. Se pare ca zaharul de palmier de cocos a fost folosit inca din urma cu 6000 de ani;
- Poate inlocui in totalitate zaharul din trestie de zahar;
- Are o multime de nutrienti si nu este rafinat;
- Are un indice glicemic scazut;
- Este cristalizat si are gust identic cu cel al zaharului alb;
- Contine vitamine ( B2, B3 si B6) si o multime de minerale, dintre care amintim de potasiu, zinc sau fier.
Toate proprietatile raman intacte pe termen lung, deoarece este un produs nerafinat, caracteristica rar intalnita la majoritatea indulcitorilor.
Beneficii
Beneficiile asupra sanatatii pe care zaharul de palmier de nuca de cocos le ofera, sunt majore:
- Optimizeaza nivelul de zahar din sange. Practic, reuseste sa te tina departe de diabet si sa iti furnizeze in acelasi timp o multime de nutrienti de care ai nevoie.
- Mentine un nivel scazut al glucozei. De regula, nivelul crescut de glucoza este asociat cu boli grave, cum ar fi cancerul sau diabetul.
- Previne aparitia bolilor cardiovasculare. Consumul de zahar de palmier de cocos poate sa scada colesterolul rau si sa il creasca pe cel bun.
- Previne obezitatea. Fiind un produs cu indice glicemic scazut, poate sa fie digerat cu usurinta, ceea ce inseamna o crestere treptata a zaharului din sange, nu una brusca, asa cum se intampla in cazul zaharului alb. Practic, consumand dulciuri ce au in compozitie acest zahar vei putea sa te bucuri de deliciile preferate fara iti faci probleme ca te ingrasi.
- Ajuta la vindecarea hipoglicemiei.
Practic, oricine poate sa beneficieze de pe urma consumului de zahar de palmier de cocos, insa cei care au cel mai mult de castigat sunt cei care sunt predispusi la dezvoltarea bolilor precum diabetul sau cancerul.
Intrebuintari
Utilizarea acestui produs este cat se poate de simpla. Practic, se poate folosi in locul zaharului alb in orice reteta alimentara si pentru indulcirea oricarei bauturi. Este perfect pentru adaugat in ceai, iaurt, budinci sau salate de fructe si de asemenea, este foarte bun in prajituri.