Toata lumea cauta acea solutie miraculoasa prin care poate sa scape de o multime de boli si de probleme. Din fericire, exista o multime de solutii naturale care se apropie de perfectiune. Printre acestea se numara si anasonul stelat, un fruct folosit in medicina chineza inca din cele mai vechi timpuri, ce uimeste prin proprietatile sale foarte atractive.
Proprietati
- Este fructul unui arbore peren ce traieste in nord-estul Vietnamului si in sud-vestul Chinei;
- Este foarte parfumat si aromat, fiind un condiment excelent in bucatarie.;
- Poate sa aiba mai multe intrebuintari, fiind esential in prepararea unor bauturi alcoolice si de asemenea, in condimentarea anumitor carnuri;
- Are o compozitie excelenta. 100 de grame de fructe de anason stelat contin intre 1 si 6 grame de ulei volatil compus din anetol in cea mai mare parte. De asemenea, in anasonul stelat vei gasi si cantitati de cetone, aldehide, anisice si o multime de lipide, protide si zaharuri.
- Are un continut bogat de vitamine. In acest fruct se gasesc vitamina A si B in cantitati destul de mari.
Beneficii
Consumul de anason stelat poate sa aduca o serie de beneficii terapeutice:
- Trateaza infectiile. Este un antibacterian extrem de puternic ce reuseste sa trateze infectiile cu virusuri si diverse bacterii;
- Previne bolile tractului intestinal. Folosit sub forma de ceai, poate sa previna o multime de boli si probleme medicale cum ar fi crampele abdominale, indigestia sau constipatia.
- Ajuta la fertilitatea feminina. Este un puternic stimulent uterin, crescand libidoul si fiind un luptator puternic impotriva infertilitatii;
- Are capacitatea de a intari sistemul imunitar. Datorita substantelor nutritive, lupta impotriva radicalilor liberi ceea ce poate sa insemne un mare plus pentru sistemul imunitar.
- Previne anumite tipuri de cancer. Cei care consuma frecvent anason stelat se pot bucura de preventia cancerului gastric, intestinal si pulmonar.
- Este excelent pentru vindecarea bolilor gastrice, intestinale sau pancreatice.
La ce foloseste
Anasonul stelat poate sa fie folosit in mai multe moduri.
In primul rand, este un condiment excelent in bucatarie, gasindu-si utilitatea atat pentru dulciuri cat si pentru sosuri sau carnuri.
De asemenea, este un ingredient esential in bauturi alcoolice precum absintul sau sambuca si reuseste sa se dovedeasca util si in diverse suplimente nutritive pe care le poti gasi in farmacii.
Desi este foarte sanatos, este bine sa nu se consume in cantitati mari deoarece poate genera intoxicatii, varsaturi si irascibilitate.