Uleiul de busuioc este un ulei esential extrem de popular in Europa, Asia Centrala, India si Asia de Sud Est. Folosit cu mai multe scopuri, uimeste prin continutul sau bogat de nutrienti si de elemente terapeutice.
Proprietati
Acest ulei este considerat a fi iarba regilor iar acest lucru este datorat miresmei sale placute:
- are o aroma proaspata si concentrata. Aceasta poate sa stimuleze respiratia si circulatia sangelui.
- Are un continut bogat de vitamine, vitamina A fiind principalul element care se remarca;
- Contine numeroase minerale, printre care merita amintit calciul, fierul, magneziul sau potasiul;
- Este delicios. Uleiul de busuioc este folosit cu succes intr-o multime de retete italiene de succes, cum ar fi sosul pesto sau salatele.
Beneficii
Beneficiile pe care le ofera consumul frecvent de ulei de busuioc sunt urmatoarele:
- Rezultate cosmetice foarte bune. Daca este folosit pentru masarea pielii acesta poate sa ofere stralucire si sa tonifice acest organ atat de important. Este folosit, asadar, in multe produse de ingrijire a pielii si vindeca o multime de infectii si chiar acneea.
Ajuta digestia. Consumat corect, poate sa lupte impotriva indigestiei, crampelor si balonarii. De asemenea, poate sa calmeze senzatia neplacuta a gazelor din stomac.
- Vindeca raceala. Uleiul de busuioc poate sa fie folsoit cu succes pentru vindecarea racelii si a simptomelor neplacute date cde aceasta. Este folosit si in astmul bronsic si in infectiile sinusurilor.
- Te scapa de infectii. Are proprietati antibacteriene, asadar este foarte bun pentru tratarea unor infectii neplacute. Se poate utiliza pentru rani, taieturi, infectii ale pielii si chiar infectii ale vezicii urinare.
- Este calmant. Uleiul esential de busuioc se dovedeste revigorant si poate sa te scape de stres.
- Ajutor pentru circulatie si pentru inima. Nu in ultimul rand, reuseste sa imbunatateasca circulatia sangelui si sa ajute la cresterea metabolismului.
Intrebuintari
Uleiul de busuioc poate sa fie utilizat in alimentatie. Se amesteca in ulei de masline sau in miere de albine pentru a avea o aroma excelenta, sau pur si simplu este folosit pur.
De asemenea, este o solutie cosmetica excelenta, fiind folosit deseori pentru masajul pielii. Efectele sale sunt extraordinare si constau in stralucire oferita pielii.
Nu in ultimul rand poate sa fie folosit pentru inhalatii, In felul acesta ajuta la tratarea problemelor respiratorii si a racelilor.
Uleiul de busuioc mai este folosit si pentru comprese, la baie sau pe post de odorizant.