Exista dulceturi cu adevarat interesante care pe langa aportul caloric extrem de bogat iti aduc si o multime de beneficii. Printre aceste dulceturi se numara si dulceata de trandafiri. Daca este bio, aceasta poate avea foarte multe proprietati interesante si se poate dovedi benefica pentru corp.
Proprietati
- Este aromata si placuta. Aceasta pastreaza tot parfumul trandafirilor, fiind un adevarat deliciu;
- Are un continut caloric ceva mai mic decat alte dulceturi;
ofera substante deosebite: vitamine, acid citric, pectina, uleiuri volatile si zaharuri de cea mai buna calitate. - Are un continut natural, care include zahar din sfecla, concentrat de suc de lamaie, pectina de mar, concentrat de capsuni si evident, infuzie din flori de trandafir.
Petalele de trandafir pot fi folosite atat in scop terapeutic, cat si in cosmetica si gastronomie.
Beneficii
Nu orice trandafir este bun pentru dulceata. In principiu, trandafirul pentru dulceata este unul special si este cultivat in gradinile oamenilor. Acesta este foarte atractiv din punct de vedere vizual si ofera o aroma excelenta.
Beneficiile oferite de trandafirul de dulceata sunt urmatoarele:
- Combate oboseala. Este o solutie excelenta pentru energizare si de asemenea este un calmant pentru durerile abdominale.
- Este un puternic antidepresiv. Insomnia sau depresia pot fi si ele indepartate cu usurinta prin consumul de dulceata de trandafiri. De asemenea, anxietatea si iritabilitatea sunt si ele indepartate cu succes;
- Are proprietati antiinflamatorii si chiar antibiotice. Trandafirul contine foarte multe vitamine, acid citric, pectina si acid malic. Aceste substante sunt eficiente in a oferi o stare de calm si in a actiona antiinflamator si tonic.
- Vindeca cu succes probleme precum stomatitele sau leucoreea.
- Combate raceala. Este una dintre putinele dulceturi care poate sa combata raceala.
Pentru a beneficia de toate avantajele dulcetii de trandafiri, este bine sa te asiguri ca aceasta este 100% naturala si ca este realizata cu elemente cat mai sanatoase. De regula, dulceata de trandafiri se face cu lamaie, cu zahar brut sau brun si cu mar.
Desi nu are contraindicatii, este indicat sa se evite consumul in exces, deoarece are un continut caloric mare si poate sa duca la probleme grave, cum ar fi obezitatea.