
Consumata frecvent în tarile asiatice, faina de orez este din ce in ce mai populara si in tara noastra pentru beneficiile sale excelente. Majoritatea oamenilor o privesc drept o alternativa mult mai sanatoasa decat faina de grau si au cat se poate de multa dreptate.
Proprietati
Faina de orez este produsa prin macinarea boabelor obisnuite de ore si poate sa difere destul de mult in functie de calitatea orezului folosit. Printre proprietatile de neratat ale acestei faini se numara si urmatoarele:
- Nu contine gluten. Este perfecta, asadar, pentru cei care sufera de intoleranta la gluten sau de boala celaica. Multumita proprietatilor sale poate sa inlocuiasca faina normala in aproape orice tip de aliment.
- Contine foarte multe proteine. Orezul are un continut destul de mare de proteine, vitamine si minerale. Orezul brun este mult mai atractiv din acest punct de vedere, deoarece este mai putin procesat si are un continut ceva mai mare de fibre. Continutul de fibre este transmis si la faina de orez, acestea avand un impact puternic asupra metabolismului.
- Contine antioxidanti. In faina de orez se pot gasi si mai multi antioxidanti care pot lupta impotriva radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura.
- Contine o serie de carbohidrati complecsi. Acestia stabilizeaza glicemia si previn diabetul avand o rata de succes de 60 % .
Beneficii
Este utila pentru ingrijirea pielii. Poate absorbi excesul de sebum de pe fata, este utilizata frecvent in cremele antirid si datorita continutului de minerale face parte din masti de mineralizare.
- Previne mai multe tipuri de cancer datorita continutului bogat in antioxidanti. De asemenea, poate sa previna imbatranirea prematura;
- Ajuta corpul sa functioneze mai bine. Consumul de faina de orez poate sa stimuleze metabolismul prin grabirea digestiei si scaderea colesterolului.
- Faciliteaza slabirea. Cei care doresc sa dea cateva kg jos este bine sa inlocuiasca faina normala cu faina de orez, deoarece se dovedeste foarte bnefica pentru silueta.
- Scade glicemia. Riscul de a dezvolta diabet este mult mai mic in cazul celor care consuma faina de orez.
Intrebuintari
Faina de orez poate sa inlocuiasca cu succes faina de grau si poate fi folosita in orice tip de produs de patiserie. Este perfecta pentru bebelusi si de asemenea poate sa fie folosita in diverse solutii cosmetice, avand avantaje bine conturate pentru ten.
Este bine de stiut faptul ca faina de orez se coace ceva mai mult decat faina de grau si la o temperatura ceva mai mica.