Iarba de grau este n adevarat miracol pentru sanatate. Aceasta creste din semintele de grau si este un supliment alimentar cu proprietati incredibile si cu un continut bogat de clorofira, magneziu, dar si o multime de alte substante extrem de utile pentru corp. De regula, iarba de grau se consuma sub forma de suc si se evidentiaza printr-un gust foarte puternic si nu tocmai placut.
Proprietati
- Continut mare de fibre. Contine mai multe fibre decat orice alt tip de cereala, fiind un aliment foarte complex;
- Continut bogat de vitamine. Vitamina A, C, E, F si K sunt prezente in compozitie in cantitati foarte mari. Vei gasi mai multa vitamina A in iarba de grau decat in salatele verzi si mai multa vitamina C decat in citrice;
- Continut de aminoacizi. 17 dintre aminoacizii necesari sunt prezenti in aceasta planta minune, ceea ce aduce un urias plus de sanatate in corp.
- Alti compusi extraordinari. De asemenea, in iarba de grau poti gasi calciu, magnezu, zinc, seleniu, fitonutrienti sau carotenoizi, toate cu efecte deosebite asupra corpului.
- Clorofila. 70% din concentratia sucului din iarba de grau este reprezentat de clorofila. Aceasta este un creator de sange foarte important si ajuta la imbunatatirea compozitiei acestuia.
Beneficii
Beneficiile ierbii de grau sunt multe.
- Poate sa regleze PH-ul intern si sa alcalinizeze corpul;
- Oxigeneaza celulele;
- Ajuta la pierderea in greutate. Este un puternic detoxifiant si poate sa stimuleze metabolismul pentru a arde mult mai repede grasimile;
- Ofera energie.
- Hraneste creierul si ajuta sistemul imunitar sa devina mult mai puternic;
- Previne o multime de boli grave. Consumul de iarba de grau, fie sub forma de suc, fie sub alte forme, poate preveni Alzheimerul, boala Parkinson, scleroza multipla, osteoporoza sau distrofia musculara.
- Este un calmant natural pentru iritatiile de pe piele si pentru exeme si in acelasi timp poate sa amelioreze durerile cauzate de reumatism sau de artrita.
Efecte adverse, Contraindicatii
Singurul efect neplacut pe care il poate avea iarba de grau este faptul ca in primele zile de la utilizare poate da o stare de greata destul de neplacuta. Pe masura ce corpul se obisnuieste, starea dispare. Consumul excesiv nu are efecte secundare, dat fiind faptul ca este un aliment ecologic, insa este bine sa fie limitat.