Aceste masline bio fac parte dintr-o specie foarte veche, cu o multime de proprietati interesante. Originare din Peru, sunt obtinute in mod natural, fara nicio modificare adusa in scopul unei productii mai mari.
Pe langa faptul ca sunt gustoase si ca pot fi introduse cu usurinta in alimentatie, acestea au o multime de avantaje pentru sanatate, remarcandu-se prin mai multe proprietati incredibile.
Proprietati
- Permit inclusiv consumul samburilor sparti, in limita a 4-5 samburi pe zi.
- Au un continut bogat de nutrienti. Vei descoperi fier, fibre, grasimi monosaturate si vitamina E in compozitia acestor masline.
Beneficii
Reduc riscul de dezvoltare a colesterolului rau, crescand colesterolul bun.
- Pot preveni ateroscleroza. Consumate constant, maslinele bio pot sa previna boli grave, cum ar fi ateroscleroza.
- Au un gust inconfundabil, deosebit de delicios.
- Sunt o sursa bogata de acizi grasi monosaturati;
- Contin o multime de vitamine si proteine. Am amintit de vitamina E, insa pe langa aceasta vei putea sa te bucuri si de vitaminele A, D si K;
- Ajuta la vindecarea bolilor de piele. Maslinele au, de regula, foarte mult acid linoleic, un ingredient care poate sa sa confere o multime de avantaje mamicilor care alapteaza.
- Pot preveni diverse tipuri de cancer, cum ar fi cancerul mamar.
- Sunt ideale pentru solutiile de infrumusetare, putand fi subiectul principal in mastile hidratante sau in cremele destinate pielii.
- Sunt ideale inclusiv pentru par. De cele mai multe ori, uleiul de masline este cel care aduce cele mai multe avantaje pentru par, insa consumul de masline poate sa ofere si el o serie de avantaje si sa ajute la intarirea firului si la obtinerea unei doze puternice de sanatate.
Intrebuintari
Pot fi consumate cu incredere in orice moment al zilei. Sunt delicioase atat goale, cat si adaugate in salate sau in diverse sosuri si paste. Practic, pot fi consumate la fel ca orice alt tip de masline, diferenta fiind cea data de componentele mult mai sanatoase si de gustul inconfundabil.