Cu totii consumam cacao, atat in dulciuri cat si in bauturile preferate. De regula insa, modul de utilizare a acestui aliment minune este sub forma de pudra. Cei pasionati de alimentatia naturista, pot achizitiona miez din boabe de cacao, care are proprietati deosebite si reuseste sa asigure o multime de beneficii.
Proprietati
Miezul din boabe de cacao crude prezinta o serie de compusi foarte interesanti:
Are antioxidanti. Continutul de antioxidanti este mai mare decat in cazul oricarui alt aliment, lucru care poate sa fie vizibil in sanatatea pielii. Consumat frecvent, miezul din boabe de cacao iti poate oferi o piele fina si stralucitoare.
- Are magneziu. Unul dintre mineralele foarte importante in alimentatia umana, care vine la pachet cu o multime de beneficii, este magneziul. Acesta se gaseste in cantitati foarte mari in boabele de cacao, ceea ce recomanda acest produs pentru consum zilnic.
- Contine vitamina C. Chiar si vitamina C este prezenta in cantitati foarte mari, mult mai mari decat in cazul unor citrice, recunoscute pentru acest lucru.
- Contine epicatheina. Este o substanta care are un efect puternic asupra bolnavilor de diabet sau asupra celor care sufera de boli cardiovasculare. Aceasta substanta este inlaturata, de regula, din cacao, asadar poate fi gasita doar in boabe.
Beneficii
Consumul miezuluui din boabele de cacao poate sa vina la pachet cu o multime de beneficii:
Sunt un antidepresiv natural. Daca sunt consumate frecvent elibereaza dopamina si serotonina, substante responsabile cu starea de fericire, care au rolul de a genera o stare psihica pozitiva.
- Ajuta pielea. Multumita numerosilor antioxidanti ( nu mai putin de 621), boabele de cacao pot oferi extrem de multe beneficii pentru piele.
- Lupta impotriva cancerului. Este rezultatul continutului de epicatehina, care poate sa lupte si impotriva diabetului sau a bolilor cardiovasculare.
- Stimuleaza activitatea psihica si sunt un puternic energizant.
- Sunt eficiente in scaderea in greutate. Consumul de boabe de cacao poate sa imbunatateasca senzitivitatea la insulina, ceea ce ajuta atat diabeticii, cat si oamenii sanatosi care vor sa stea departe de diabet si sa slabeasca.
Intrebuintari
Miezul de boabe de cacao poate sa fie folosit ca atare sau poate fi macinat si folosit in deserturi si prajituri. Spre exemplu, daca optezi pentru consumul sau ca atare, acesta poate fi adaugat in cerealele de la micul dejun.