
Fara gluten
Migdalele sunt niste seminte extrem de gustoase, care pot sa ofere o multime de avantaje, atat din punct de vedere culinar, cat si din punct de vedere al efectelor terapeutice. Daca in cele mai multe cazuri migdalele sunt folosite crude, exista si varianta in care pot fi macinate si pot fi folosite sub forma de faina. Faina de migdale este obtinuta din migdale fara coaja si are o textura fina si atractiva.
Proprietati
- Este usor de consumat, fiind macinata fin si negenerand dificultati pentru cei cu probleme dentare, asa cum se intampla in cazul migdalelor intregi;
- Poate sa inlocuiasca faina de grau. Este folosita deseori in retete de paine, torturi sau clatite.
- Are o multime de nutrienti. In faina de migdale se gaseste o concentratie mare de proteine, mai multe decat intr-un ou, insa fara colesterol. De asemenea, aceasta faina ofera 25% din doza zilnica de magneziu si foarte mult potasiu.
- Este folosita adeseori in dietele paleo datorita modului simplu in care poate sa fie preparata.
- Nu are nevoie de conditii speciale de depozitare. Totusi, este bine sa fie depozitata intr-un loc racoros si intunecat, in cutii inchise ermetic.
- Poate sa reziste fara probleme pana la un an.
Beneficii
- Fara gluten. Cei care sufera de alergie la gluten se pot bucura de gustul excelent al fainii de migdale, in conditiile in care aceasta nu contine acest compus.
- Contine acizi grasi Omega 3. Datorita acestora poate sa protejeze inima si sa scada destul de mult riscul de atac cerebfal.
- Este antioxidant. O alta substanta gasita in faina de migdale este vitamina E, care este unul dintre cei mai puternici antioxianti din natura.
Nu creste glicemia, fiind ideala pentru diabetici. Faina de migdale este saraca in zahar si are un continut bogat de proteine, in asa fel incat sa poata fi consumata cu usurinta chiar si de catre cei care sufera de diabet.
- Este usor de folosit. Poate sa inlocuiasca faina si este usor de folosit in orice reteta.
- Redue semnificativ colesterolul rau. Un consum constant de faina de migdale are un efect pozitiv asupra colesterolului, reducand varianta rea a acestuia ( LDL ) cu un procent intre 8 si 12%.
- Previne boli precum ateroscleroza sau bolile de inima.
- Este o sursa bogata de mangan si cupru, furnizand 45% din doza zilnica recomandata de mangan si 20% din doza de cupru.