Aurii sau brune, stafidele bio sunt extraordinar de gustoase si bogate in nutrienti si in solutii miraculoase pentru rezolvarea unor probleme de sanatate. Cei care consuma frecvent aceste fructe uscate pot sa se bucure de un stil de viata sanatos si de un aliment ce poate fi introdus cu usurinta in alimentatie.
Proprietati
- Sunt obtinute prin uscarea strugurilor la soare;
- Pot avea mai multe culori, de la galbui pana la negru si ofera o multime de beneficii pentru corp;
- Au un gust puternic si dulce, fiind ideale pentru masa de la micul dejun;
- Au un continut caloric de 299 de kcal pentru 100 de grame de produs. Nu sunt tocmai dietetice, insa pot fi folosite cu incredere in curele de slabire.
- Contin o multime de grasimi bune: acizi grasi omega 3, acizi grasi omega 6 si grasimi mononesaturate.
- Sunt bogate in vitamine: C, K, B si chiar vitamina E.
- De asemenea, au un cntinut bogat de minerale, Fosforul, Potasiul si calciul gasindu-se in cantitati substantiale in aceste fructe uscate.
Beneficii
Consumate frecvent, stafidele bio au o suita de beneficii pentru sanatate:
- Rezolva problemele cu constipatia. In momentul in care sunt ingerate pot sa se umfle si sa elimine constipatia. In acelasi timp, au efect si asupra scaunelor moi.
- Ajuta la cresterea in greutate. Cei care doresc sa creasca in greutate in mod sanatos o pot face cu ajutorul stafidelor bio. Acestea au foarte multa fructoza si glucoza, oferind o energie de foarte buna calitate. Ceea ce ofera multa incredere este faptul ca sunt consumate de o multime de culturisti.
- Previn cancerul. Un alt efect excelent al stafidelor este faptul ca pot preveni cancerul. Responsabile sunt catechinele din compozitie, care sunt antioxidanti polifenici si lupta impotriva radicalilor liberi. Consumul frecvent de stafide poate sa previna cancerul sau poate sa il incetineasca in cazul in care s-a instalat deja.
- Reduc tensiunea arteriala si protejeaza inima. Pana recent, acest beneficiu era doar presupus, insa a fost demonstrat. Exista o corelatie foarte stransa intre hipertensiune si consumul de stafide, potasiul fiind responsabil de o multime de avantaje in acest sens.
- Ajuta la rezolvarea unor disfunctii sexuale.
- Imbunatatesc calitatea oaselor datorita continutului de calciu.
- Pot sa contribuie la sanatatea ochilor, datotrita beta carotenului din compozitie.
Intrebuintari
Stafidele pot fi consumate ca atare sau pot fi introduse in diverse preparate dulci. Sunt ideale pentru prajituri, pentru lapte cu cereale sau pentru produsele de patiserie.