Siropul de artar este un indulcitor foarte popular in America si Canada. Cu siguranta, multi dintre noi am vazut atractia americanilor pentru acest sirop, mai ales atunci cand vine vorba despre indulcit clatite.
De ceva vreme, acest sirop a intrat si pe piata din Romania si are toate motivele sa fie incercat si consumat cu incredere.
Siropul de artar este obtinut din seva artarului, care poate sa fie de zahar, negru sau rosu si este 100% natural, in conditiile in care arborele curge in momentul in care este gaurit.
Proprietati
- Este un sirop transparent, fara gust si fara prea mult zahar atunci cand este extras;
- Necesita fierbere, pentru a ajunge la consistenta siropului folosit in bucatarie;
- Odata ce este fiert, ajunge la o concentratie de zahar de 60-70% si la o consistenta ceva mai mare;
- Contine o multime de nutrienti, luptand impotriva unui numar mare de boli;
- Contine mangan si zinc;
- Este dulce si foarte placut la gust, motiv pentru care este atat de apreciat
- Are in compozitie forte multi fenoli care ajuta in echilibrarea nivelului glicemic si impiedica transformarea carbohidratilor in zahar.
Beneficii
Consumul de sirop de artar aduce o multime de beneficii terapeutice:
- Previne o multime de boli grave, cum ar fi cancerul, diabetul, osteoporoza si chiar si Alzheimerul;
- Ajuta diabeticii sa isi echilibreze nivelul glicemic;
- Pastreaza inima sanatoasa. Incul este responsabil de acest avantaj si are o actiune antioxidanta puternica. Pe langa faptul ca protejeaza inima, reduce progresia aterosclerozei.
- Ofera o intarire a sistemului imunitar. Tot zincul este responsabil de acest lucru. Practic, este echilibrat numarul de celule albe din sange si este asigurata o functionare corecta a organismului.
- Asigura sanatatea sistemului reproducator la barbati. In acest scop conlucreaza atat zincul cat si manganul din siropul de artar, care participa la productia de hormoni sexuali.
- Ajuta la reglarea digestiei;
- Poate sa mentina corpul tanar datorita compozitiei pline de antioxidanti.
intrebuintari
Avand o aroma foarte placuta, siropul de artar poate sa fie folosit in mai multe deserturi delicioase. Clatite, pandispan, fursecuri sau diverse alte prajituri, toate se pot bucura de avantajele acestui sirop. De asemenea, siropul de artar poate sa fie un indulcitor pentru bauturi si atata vreme cat nu se consuma in cantitati foarte mari, se dovedeste un ajutor de nadejde pentru toti cei care isi doresc un corp 100% sanatos.